Aktiviteter

SKIBLADNER: Etter frokost reiser vi over Synsfjellet og er fremme i OL-Byen Lillehammer ca. kl. 11.30. Vi besøker noen kjente og interessante steder, og vi gjør oss litt bedre kjent i Lillehammer før vi går om bord på D/S Skibladner ca. kl. 15.00. Skibladner er bygget i Sverige i 1854 og er verdens eldste hjuldamper som er i drift. Båten tar hele 230 passasjerer og har kiosk, kafeteria og mange fine salonger i gammel stil. Lunsj kan serveres om bord, men dersom dere har helpensjon på hotellet, kan man ta med matpakke. Vel fremme i Gjøvik ca. kl. 17.25 kan vi om ønskelig få sightseeing her også, eller vi kan reise direkte tilbake til hotellet og få servert middag. Vi kan om ønskelig leie lokalguide både i Lillehammer og i Gjøvik. Denne turen er aktuell i perioden 17/6-10/8, utenom denne perioden kan båten chartres.

 

LILLEHAMMER: Dette blir det samme som over, men vi tar ikke båtturen. Vi får da mer tid i Lillehammer, her kan vi besøke Maihaugen museum, Norges Olympiske Museum,  Aulestad som var Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, Bjerkebæk som var Sigrid Undsets hjem Lillehammer Kunstmuseum eller Hunderfossen familiepark. Det kan være en fordel og ha lokalguide.

 

”TIL SJØS” I JOTUNHEIMEN: Spesielt ville vi nevne den fine rundturen med buss til Eidsbugarden. Der går vi over i M/S Bitihorn og tøffer over speilblankt fjellvann i Jotunheimen. Med sine 1048 m.o.h. er dette Europas høystgående rutebåt. Her spiser vi vår medbrakte lunsjpakke, eller vi tar lunsjen på et av de andre hotellene. Vi kommer over Bygdin og reiser over Slettefjell tilbake til hotellet.

 

SETERTUR: På høyfjellet mellom Fagernes og Lillehammer disponerer hotellet egen seter. Seteren ligger i idylliske omgivelser og selve seterhuset er ca. 200 år gammelt og selvfølgelig i gammel stil. Her serveres det ekte norsk seterkost som blant annet rømmegrøt og spekemat med tilbehør. Vi reiser fra hotellet etter frokost og er tilbake i god tid før middag. Denne turen går i perioden 20/6-29/9. Dette er en meget populær tur som alle våre gjester setter pris på.

 

VASETSTØLEN: Dette er en annen seter vi kan besøke. Med sine 6 seterhus fra 1800 tallet, er dette som et levende museum. Her er det mangt som foregår, og vi kan få servert alt fra kaffe og kaker til stort lunsjbord. Turen kjøres hele året.

 

LANGEDRAG: Langedrag, som bl.a. er kjent fra tv, ligger to timers kjøring fra Valdres Høyfjellshotell. Denne vakre fjellgården ligger 1000 m.o.h. midtveis mellom Hallingdal og Numedal med flott utsikt over fjell og fjorder. Denne turen kan kjøres hele året både som halv- og heldags utflukt.

 

LUNSJ UTVEKSLING: Dersom man vil ut på heldagsutflukt, men ikke vil gå glipp av lunchen, har hotellet lunsjutveksling med Valdres Høyfjellshotell. Dette kan fint kombineres med mange av de andre turene.

 

SOGNEFJORDEN: Etter frokost, reiser vi forbi Tyin og over fjellovergangen til Årdal, der blir vi med på en fantastisk fergetur på Sognefjorden via Kaupanger og til Lærdal. Her reiser vi videre med buss til Borgund stavkirke, hvor vi om ønskelig kan få omvisning, før vi reiser over Filefjell og tilbake til hotellet der middagen venter. Turen kan kjøres hele året.

 

SOGNEFJORDEN CHARTER: Sognefjorden er uten tvil den mest annerkjente av de norske fjordene, og den ligger i behagelig avstand fra hotellene, så det passer fint og reise dit på utfluktstur. Dersom man ønsker en skreddersydd tur kan det være fint og benytte seg av charterbåtene som tar 50-150 passasjerer. Langs Sognefjorden er det mange fine steder og besøke. Vi kan besøke noen av de fine bygdene, verdens eldste stavkirke som ligger i Urnes, båtmuseum ved Kaupanger eller vi kan det med ro i båten og bare nyte det flotte landskapet. Ombord på båten kan vi om ønskelig få servert forskjellige spesialiteter som for eksempel helgrillet laks med tilbehør, eller vi kan få med oss lunsjpakke.

 

OSLO ENERGI, GOL: Har omvisninger mandag til fredag, fra midten av juni. Omvisningen tar ca. 1 time og omfatter en lysbilde serie om Oslo Energi og hvordan strøm blir laget, servering av kaffe og saft og en tur inn i kraftstasjonen. Større grupper bes ringe, disse kan også få omvisning utenom de faste tidene/dagene. Omvisningene er gratis.

 

KJEÅSEN/SMIA KRAFTVERK: Kjeåsen har blitt et populært reisemål i form av utfluktsturer etter at de eldre generasjonene på begge gårdene er blitt omtalt i bøker av den svenske forfatteren Johs. V. Jensen og lokalguiden Holder O. Ospedal. Dette blir en lang heldagsflukt, og må bestilles i god tid.

 

FLÅMSBANEN: Vi reiser via Lærdal og Aurland til Flåm, her blir vi med den svært så kjente flåmsbanen. Vi kan kjøre Flåmsbanen tur/retur og samme veien tilbake til hotellet med bussen, eller vi kan kjøre om Hallingdal og Panoramaveien tilbake til hotellet.

 

GÅRDSBESØK: Det er flere bønder i distriktet som viser frem gårdene sine og som om ønskelig kan besørge enkel servering. Her får vi se hvordan en norsk fjellgård er og hvordan den blir drevet.

 

BESØKSGÅRD: Det er et mangfold av gårder i Valdres som tilbyr forskjellige opplevelser i ekte gårdsmiljø med spesiell nærhet til dyr og produksjon av mat. Her kan man få delta i matproduksjonsprosessen og få en spesiell nærhet til dyra, samtidig som man blir beriket av en atmosfære av norsk gårdshistorie, kultur og tradisjon.

 

VALDRES FOLKEMUSEUM: Dersom man ønsker å dra ut på en kort utflukt til bygdebyen Fagernes så er Valdres Folkemuseum et naturlig besøksmål som tar oss med på en reise drøyt 100 år tilbake i tid med fokus på bunader, byggeskikk og folkemusikk i autentisk Valdres stil. Valdres Folkemuseum er et av de største friluftsmuseene i Norge.

 

VANGSMJØSA RUNDT: En tur rundt Vangsmjøsa er en fin naturopplevelse, her er det mange fine severdigheter som er verdt et besøk, for eksempel ridderstua som er et privat museum og som har en svært så interessant historie bak seg. Vi kan besøke kvernhusa ved Leine, her malte bøndene kornet fra gammelt av. Der er et tun med 6 slike kvernhus fra 1100 tallet som er godt vedlikeholdt og som fortsatt kan brukes. Videre kan vi besøke Øye stavkirke som er bygget i år 1125 og som ligger på samme ruten. Denne ruten kan kjøres som en halvdagsutflukt men kan også kombineres med andre turer slik at det blir en fin heldagstur.

 

STAVKIRKENE: Valdres har 6 stavkirker, de fleste fra 1100 tallet. Ved å besøke disse stavkirkene får vi omvisning. På noen av utflukts turene som går til Sogn og Fjordane passerer vi også stavkirker som er verdt et besøk, for eksempel Borgund stavkirke.

 

DIVERSE: Vi kan også arrangere andre aktiviteter som er ønskelig, slik som handleturer til Årdal, Lærdal eller Fagernes, fisketurer i en av mange gode fjellvann, elgsafari m.m.

 

Dette er bare ment som forslag til turer. Turene kan om ønskelig forandres eller kombineres eller man kan finne andre turer som ikke er nevnt her. Lunsjutveksling og lunsjpakke forutsettes helpensjon på hotellet som blir benyttet. Ved halvpensjonsopphold kan dette kjøpes. Vår aktivitetsleder vil hjelpe til med turene og kan om ønskelig skreddersy turer slik dere vil ha det.

Vi tar forbehold om evt. endringer eller andre forhold hotellet ikke rår over.